Izšla je knjiga Dolomiti, sanjske gore avtorja Andreja Mašere

V knjigi Andreja Mašere o "sanjskih" Dolomitih je vsaka tura, in v izbor so uvrščene zares samo najboljše, opisana natančno, zanesljivo, njena težavnost je ocenjena realistično, z že znano kombinacijo standardnih ocenjevalnih lestvic. Na opise se, verjemite, lahko v celoti zanesete! Pri tem početju tehnični in vrednostni del opisa lahkotno "izmenjavata plesni korak", tako da ima bralec vtis, da pri vzponu sodeluje. Širši okviri opisa gorniških tur pa knjigi dajejo tisto žlahtnost, ki jo povzdiguje visoko nad povprečje gorniškega slovstva.
                                                               Vid Pogačnik

Kje drugje kot v Dolomitih se naravnost iz zelenih pašnikov v nebo poženejo skalne ostrice, ki jim ni para? Kje drugje kot v Dolomitih še navadne poti vodijo večinoma le prek navpičnih sren? In kdo drug kot Andrej Mašera, ta naš "leksikon" Alp, nam lahko odstre lepoto, mogočnost in privlačnost tega dramatičnega sveta! Knjiga nas popelje v "sanjske gore", kot jih je poimenoval avtor, in nam poti prikaže natančno, celovito in doživeto, tako v besedi kot v sliki. Prava oda dolomitskim vertikalam!
                                                           Marjan Bradeško

Knjiga Dolomiti, sanjske gore je do 31. julija 2009 možno kupiti po akcijski ceni 29,52 € (z 20 % popustom). Po tem datumu bo knjiga na voljo za 36,90 €. Knjigo lahko naročite preko spletnih strani, preko email naslova planinska.zalozba@pzs.si ali preko telefona 01 434 56 84.